Eerola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Eerola

Eerola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 700:s suomalainen on Eerola.

Eeroloiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1966 max

v. 2014 2045

v. 2015 2033

v. 2016 2030

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eerola on noin sijalla 400.

Eerola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Eerola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Eerola on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Eerola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Eerola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 145 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Eeroloita on 2 030.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1935

Eeroloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 171 Eerolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Eeroloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (15 vainajaa), Vehkalahti (9), Tampere (9) sekä Kalvola (9). Valtaosa asui Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Eerola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 110.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1898–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1948–2003

Sana Eerola tai Eerolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Eerola

Eerola (paikannimi)Katuosoitteissa

Eerola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 255 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Eerola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Eerola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eerola, Eerolan Rantatie, Eerolankaari, Eerolankatu, Eerolankuja, Eerolanmutka, Eerolanpolku, Eerolanrinne, Eerolantie, Eerolanväylä. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Eerola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Eerolat ulkomailla

Ruotsissa Eerola oli 46 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ээрола tarkoittaa nimeä Eerola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Eero Eerola tai Eerin Eerola.

Samankaltaisia nimiä kuin Eerola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: eerola.com, eerola.fi, eerola.net, eerola.org, eerola.eu, eerola.info, eerola.name, eerolat.com, eerolat.eu, eerolat.fi, eerolat.info, eerolat.name, eerolat.net, eerolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Eerola i Finland. Surname Eerola in Finland.

©Tuomas Salste