Eeva: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Eeva

Eeva on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Eevojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 273 max

v. 2014 251

v. 2015 249

v. 2016 248

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eeva on noin sijalla 3 200.

Verrattuna muihin sukunimiin Eeva on lyhyt nimi.

Eeva on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Eeva ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Eeva on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Eeva on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Eeva ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 71 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Eevoja on 248.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Eevoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 32 Eevan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Eevojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Metsäpirtti (16 vainajaa) sekä Lauritsala (3). Lähes kaikki asuivat Lounais- ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Eeva, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 10.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2004

Sana Eeva tai Eevan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Eeva

Eeva (paikannimi)Katuosoitteissa

Eeva on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Eeva jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Eeva esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Aatamin Ja Eevan kuja, Eeva, Eevankatu, Eevankuja, Eevanpolku, Eevanraitti, Eevantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Eeva-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Eeva

Eeva on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Eeva oli yhtenä etunimenä 29 443 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 90:s nainen oli etunimeltään Eeva. Juuri etunimenä Eeva onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 248 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (23 700 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (5 743).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ээва tarkoittaa nimeä Eeva. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Efwa on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Eeva olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Eevald Eeva tai Eevamari Eeva.

Samankaltaisia nimiä kuin Eeva

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: eeva.com, eeva.eu, eeva.fi, eeva.net, eeva.org, eeva.info, eeva.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Eeva i Finland. Surname Eeva in Finland.

©Tuomas Salste