Eevala: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Eevala

Eevala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Eevala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 42

v. 2016 42

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eevala on noin sijalla 13 000.

Eevala-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Eevala on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Eevala ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Eevala on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Eevala on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Eevala ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 19 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Eevala-nimisiä on 42.

Paikannimi Eevala

Eevala (paikannimi)Katuosoitteissa

Eevala on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 13 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Eevala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Eevala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eevalantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Eevala-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Ээвала tarkoittaa nimeä Eevala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Efwala on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Eevala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Eevald Eevala tai Eevaleena Eevala.

Samankaltaisia nimiä kuin Eevala

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Eevala i Finland. Surname Eevala in Finland.

©Tuomas Salste