Ehrnrooth: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ehrnrooth

Ehrnrooth ("äärnruut") on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Ehrnroothien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 169

v. 2014 245

v. 2015 247

v. 2016 246

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ehrnrooth on noin sijalla 3 200.

Nimellä on historiaa, sillä Ehrnrooth on aatelisnimi. Sukunimi-infon tiedossa ei ole, olisiko suvussa muitakin kuin aatelisia haaroja.

Ehrnrooth on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ehrnrooth ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1923

Ehrnrootheja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Ehrnroothin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ehrnrooth, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 14.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1906–1928
Lakanneet yritykset
perust. 1953–1991

Sana Ehrnrooth esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Ehrnrooth osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Ehrnrooth esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Göran J. Ehrnroothin tie, Göran J. Ehrnrooths väg. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Ehrnroothit ulkomailla

Ruotsissa Ehrnrooth oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ehrnrooth.com, ehrnrooth.eu, ehrnrooth.fi, ehrnrooth.net, ehrnrooth.info, ehrnrooth.name, ehrnrooth.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ehrnrooth i Finland. Surname Ehrnrooth in Finland.

©Tuomas Salste