Eira: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Eira

Eira on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Eira-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 86

v. 2015 85

v. 2016 85

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eira on noin sijalla 7 600.

Eira-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Eira on lyhyt nimi.

Eira on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Eira ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Eira on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Eira on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Eira ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 26 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Eira-nimisiä on 85.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Eira-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Eira-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1916–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2004

Sana Eira esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Eira

Eira (paikannimi)

Eira on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä/kaupunginosa/kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Eira jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Eira-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Eira

Eira on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Eira oli yhtenä etunimenä 4 058 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 700:s nainen oli etunimeltään Eira. Juuri etunimenä Eira onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 85 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä naisten ensimmäisenä etunimenä (3 627 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (431).

Eira-suku ulkomailla

Ruotsissa Eira oli 33 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Eira oli 613 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

8533613
Eira Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эйра tarkoittaa nimeä Eira. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Eiri Eira tai Eirik Eira.

Samankaltaisia nimiä kuin Eira

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Eira i Finland. Surname Eira in Finland.

©Tuomas Salste