Enne: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Enne

Enne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Enteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 61

v. 2015 60

v. 2016 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Enne on noin sijalla 9 900.

Enne-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Enne on lyhyt nimi. Enne on siitä erikoinen nimi, että se on palindromi. Nimi ei siis muutu, vaikka sen lukisi lopusta alkuun. Sellaisia nimiä on Suomessa vain kourallinen.

Enne on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Enne ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1924–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1946–1999

Sana Enne tai Enteen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Enne osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Enne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ennekuja, Ennetie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Enne

Enne on myös naisen etunimi. Vuonna 2016 Enne oli yhtenä etunimenä 152 naisella. Juuri etunimenä Enne onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 59 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Enteet ulkomailla

Norjassa Enne oli 16 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Enne on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

59616
Enteet Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Энне tarkoittaa nimeä Enne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Enneli Enne tai Ennu Enne.

Samankaltaisia nimiä kuin Enne

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Enne i Finland. Surname Enne in Finland.

©Tuomas Salste