Erkinjuntti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Erkinjuntti

Erkinjuntti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Erkinjuntti-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Erkinjuntti on noin sijalla 17 000.

Erkinjuntti-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Erkinjuntti on melko pitkä nimi.

Erkinjuntti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Erkinjuntti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Erkinjuntti

Erkinjuntti (paikannimi)

Erkinjuntti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Erkinjuntti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Erkinjuntti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эркиньюнтти tarkoittaa nimeä Erkinjuntti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Erginiuntj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Erkinjuntti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Erko Erkinjuntti.

Samankaltaisia nimiä kuin Erkinjuntti

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Erkinjuntti i Finland. Surname Erkinjuntti in Finland.

©Tuomas Salste