Erkkilä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Erkkilä

Erkkilä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 1 900:s suomalainen on Erkkilä.

Erkkilöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 2643 max

v. 2014 2879

v. 2015 2893

v. 2016 2887

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Erkkilä on noin sijalla 300.

Erkkilä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Erkkilä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Erkkilä on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Erkkilä on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Erkkilä ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 454 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Erkkilöitä on 2 887.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1935

Erkkilöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 204 Erkkilän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Erkkilöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lohtaja (12 vainajaa), Helsinki (8), Kemijärvi (8) sekä Haapavesi (8). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Erkkilä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 144.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1896–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2006

Sana Erkkilä, Erkkilän tai Erkkilät esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Erkkilä

Erkkilä (paikannimi)Katuosoitteissa

Erkkilä on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 304 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Erkkilä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Erkkilä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Erkkilägränden, Erkkilänkatu, Erkkilänkuja, Erkkilänmaantie, Erkkilänsuora, Erkkiläntie, Erkkilävägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Erkkilä-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Erkkilät ulkomailla

Ruotsissa Erkkilä oli 100 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Erkkilæ oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

28871008
Erkkilät Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 421 henkeä, joiden sukunimi oli ERKKILA.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 19 henkeä, joiden sukunimi oli ERKKILA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эрккиля ("Erkkilja") tarkoittaa nimeä Erkkilä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Erkkila tai Erkkilae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Erkki Erkkilä.

Samankaltaisia nimiä kuin Erkkilä

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: erkkila.com, erkkila.eu, erkkila.fi, erkkila.net, erkkila.org, erkkilat.com, erkkila.info, erkkila.name, erkkilat.eu, erkkilat.fi, erkkilat.info, erkkilat.name, erkkilat.net, erkkilat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Erkkilä i Finland. Surname Erkkilä in Finland.

©Tuomas Salste