Erkko: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Erkko

Erkko on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Erkkojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 157 max

v. 2014 152

v. 2015 153

v. 2016 154

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Erkko on noin sijalla 4 700.

Erkko on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Erkko ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Erkkoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 20 Erkon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Erkkojen yleisin asuinpaikka oli Sauvo (4 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Erkko, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1905–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1998

Sana Erkko tai Erkon esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Erkko osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Erkko esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eero Erkkos gata, Eero Erkon katu, Erkonkatu, Erkonkuja, Erkonpuisto, Erkontie, J. H. Erkonpolku. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Etunimi Erkko

Erkko on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Erkko oli yhtenä etunimenä 387 miehellä, mikä tarkoittaa, että noin joka 7 000:s mies oli etunimeltään Erkko. Juuri etunimenä Erkko onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 154 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (296 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (91).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эркко tarkoittaa nimeä Erkko. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ercå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Erkko olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Erkka Erkko.

Samankaltaisia nimiä kuin Erkko

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: erkko.com, erkko.fi, erkko.eu, erkko.info, erkko.name, erkko.net, erkko.org, erkot.com, erkot.eu, erkot.fi, erkot.info, erkot.name, erkot.net, erkot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Erkko i Finland. Surname Erkko in Finland.

©Tuomas Salste