Erkkola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Erkkola

Erkkola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Erkkola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 58

v. 2015 59

v. 2016 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Erkkola on noin sijalla 9 900.

Erkkola-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Erkkola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Erkkola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1950–1980

Sana Erkkola tai Erkkolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Erkkola

Erkkola (paikannimi)Katuosoitteissa

Erkkola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Erkkola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Erkkola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Erkkolankatu, Erkkolankuja, Erkkolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Erkkola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эрккола tarkoittaa nimeä Erkkola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ercola on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Erkkola olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Erkko Erkkola.

Samankaltaisia nimiä kuin Erkkola

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Erkkola i Finland. Surname Erkkola in Finland.

©Tuomas Salste