Ervasti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Ervasti

Ervasti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 300:s suomalainen on Ervasti.

Ervastien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 868 max

v. 2014 1259

v. 2015 1263

v. 2016 1281

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Ervasti on noin sijalla 700.

Ervasti on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Ervasti ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Ervasti on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Ervasti on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Ervasti ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 347 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Ervasteja on 1 281.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1926

Ervasteja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 46 Ervastin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Ervastien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuusamo (12 vainajaa), Haukipudas (11), Oulunsalo (9) sekä Oulu (9). Lähes kaikki asuivat Uudellamaalla ja Pohjois-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Ervasti, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 28.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1922
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2003

Sana Ervasti tai Ervastin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Ervasti

Ervasti (paikannimi)Katuosoitteissa

Ervasti on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Ervasti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Ervasti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Ervasti, Ervastinkuja, Ervastintie, Vanha Ervastintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Ervasti-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Ervastit ulkomailla

Ruotsissa Ervasti oli 62 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Ervasti oli 5 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эрвасти tarkoittaa nimeä Ervasti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Erfwastj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Ervasti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Ervi Ervasti.

Samankaltaisia nimiä kuin Ervasti

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: ervasti.com, ervasti.fi, ervasti.net, ervasti.eu, ervasti.info, ervasti.name, ervasti.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Ervasti i Finland. Surname Ervasti in Finland.

©Tuomas Salste