Eskonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Eskonen

Eskonen on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Eskosten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 100 max

v. 2014 115

v. 2015 119

v. 2016 120

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eskonen on noin sijalla 5 800.

Eskonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Eskonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Eskosia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Eskosen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1921
Lakanneet yritykset
perust. 1994

Sana Eskonen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Eskonen

Eskonen (paikannimi)Katuosoitteissa

Eskonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty, saari sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Eskonen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Eskonen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eskosentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Eskonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эсконен tarkoittaa nimeä Eskonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Escoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Eskonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Esko Eskonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Eskonen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: eskonen.com, eskonen.eu, eskonen.fi, eskonen.info, eskonen.name, eskonen.net, eskonen.org, eskoset.com, eskoset.eu, eskoset.fi, eskoset.info, eskoset.name, eskoset.net, eskoset.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Eskonen i Finland. Surname Eskonen in Finland.

©Tuomas Salste