Etelä-Aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Etelä-Aho

Etelä-Aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Etelä-Ahojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 36

v. 2016 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Etelä-Aho on noin sijalla 15 000.

Etelä-Aho-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Etelä-Aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Etelä-Aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Eteläaho. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Paikannimi Etelä-Aho

Etelä-Aho (paikannimi)

Etelä-Aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Etelä-Aho jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Etelä-Aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Этеля-Ахо ("Etelja-Aho") tarkoittaa nimeä Etelä-Aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Etelä=Ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Etelä-Aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Etela-Aho tai Etelae-Aho, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Etel Etelä-Aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Etelä-Aho

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Etelä-Aho i Finland. Surname Etelä-Aho in Finland.

©Tuomas Salste