Eteläinen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Eteläinen

Eteläinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Eteläisten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 113 max

v. 2014 89

v. 2015 88

v. 2016 85

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eteläinen on noin sijalla 7 600.

Eteläinen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Eteläinen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Eteläinen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Eteläisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Eteläisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1915–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1963–1999

Sana Eteläinen tai Eteläisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Eteläinen

Eteläinen (paikannimi)Katuosoitteissa

Eteläinen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Eteläinen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Eteläinen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eteläinen, Eteläinen Asemakatu, Eteläinen Brännträskintie, Eteläinen Fulmossenintie, Eteläinen Harjutie, Eteläinen Heikelintie, Eteläinen Hesperiankatu, Eteläinen Hoppholmantie, Eteläinen Jokikatu, Eteläinen Karjalantie, Eteläinen Kauppatori, Eteläinen Kehäkatu, Eteläinen Kumputie, Eteläinen Lapväärttintie, Eteläinen Laversintie, Eteläinen Liipolankatu, Eteläinen Makasiinikatu, Eteläinen Munsalantie, Eteläinen Odensöntie, Eteläinen Pallbontie, Eteläinen pikatie, Eteläinen Pohjolankatu, Eteläinen Puistokatu, Eteläinen puistoraitti, Eteläinen Rantakatu, Eteläinen Rantatie, Eteläinen rantatie, Eteläinen Rastitie, Eteläinen Rauhalantie, Eteläinen Rautatiekatu, Eteläinen Rautatienkatu, Eteläinen Rengastie, Eteläinen rinnetie, Eteläinen Salmitie, Eteläinen Salontie, Eteläinen Storlötintie, Eteläinen Suokuja, Eteläinen Suotie, Eteläinen Tailodintie, Eteläinen Tarpiantie, Eteläinen Teerijärventie, Eteläinen Teollisuustie, Eteläinen Tulli, Eteläinen Vanha maantie, Eteläinen Varvintie, Eteläinen Vattungintie, Eteläinen Yhdystie, Eteläinen Ådösandintie, Eteläinentie, Eteläisentie, Eteläisten kahvila. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Eteläinen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Этеляйнен ("Eteljainen") tarkoittaa nimeä Eteläinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Eteläin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Eteläinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Etelainen tai Etelaeinen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Etel Eteläinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Eteläinen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: etelainen.net, etelaiset.fi, etelainen.com, etelainen.eu, etelainen.fi, etelainen.info, etelainen.name, etelainen.org, etelaiset.com, etelaiset.eu, etelaiset.info, etelaiset.name, etelaiset.net, etelaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Eteläinen i Finland. Surname Eteläinen in Finland.

©Tuomas Salste