Etelävuori: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Etelävuori

Etelävuori on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Etelävuorien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 56 max

v. 2014 64

v. 2015 65

v. 2016 63

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Etelävuori on noin sijalla 9 500.

Etelävuori-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Etelävuori on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Etelävuori ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1952–1981

Sana Etelävuori esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Etelävuori

Etelävuori (paikannimi)Katuosoitteissa

Etelävuori on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Etelävuori jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Etelävuori esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Etelävuorentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Etelävuori-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Этелявуори ("Eteljavuori") tarkoittaa nimeä Etelävuori. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Eteläfwoorj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Etelävuori olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Etelavuori tai Etelaevuori, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Etel Etelävuori.

Samankaltaisia nimiä kuin Etelävuori

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: etelavuoret.com, etelavuoret.eu, etelavuoret.fi, etelavuoret.info, etelavuoret.name, etelavuoret.net, etelavuoret.org, etelavuori.com, etelavuori.eu, etelavuori.fi, etelavuori.info, etelavuori.name, etelavuori.net, etelavuori.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Etelävuori i Finland. Surname Etelävuori in Finland.

©Tuomas Salste