Eväsoja: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Eväsoja

Eväsoja on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Eväsojien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2016 47

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Eväsoja on noin sijalla 12 000.

Eväsoja-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Eväsoja on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Eväsoja ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1978

Sana Eväsoja esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Eväsoja

Eväsoja (paikannimi)Katuosoitteissa

Eväsoja on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Eväsoja jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Eväsoja esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Eväsojanlenkki, Eväsojantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Eväsoja-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Эвясоя ("Evjasoja") tarkoittaa nimeä Eväsoja. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Efwäsoia on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Eväsoja olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Evasoja tai Evaesoja, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Eväsoja i Finland. Surname Eväsoja in Finland.

©Tuomas Salste