Fogde: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Fogde

Fogde on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Fogde-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 100 max

v. 2014 83

v. 2015 84

v. 2016 85

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Fogde on noin sijalla 7 600.

Fogde-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (f). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Sanan fogde merkitys on 'vouti'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Fogde on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Fogde ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Fogde on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Fogde on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Fogde ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 29 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Fogde-nimisiä on 85.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1938
Lakanneet yritykset
perust. 1950–1979

Sana Fogde esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Fogde

Fogde (paikannimi)Katuosoitteissa

Fogde on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Fogde jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Fogde esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Fogdegränd, Fogdegränden, Fogdevägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Fogde-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Fogde-suku ulkomailla

Ruotsissa Fogde oli 79 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tanskassa Fogde on ollut 103 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

8579103
Fogde Pohjolassa

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: fogde.com, fogde.eu, fogde.fi, fogde.info, fogde.name, fogde.net, fogde.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Fogde i Finland. Surname Fogde in Finland.

©Tuomas Salste