Forsby: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Forsby

Forsby on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Forsby-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 34

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Forsby on noin sijalla 15 000.

Forsby-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (b, f). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Forsby on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Forsby ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Forsby on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Forsby on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Forsby ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 17 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Forsby-nimisiä on 34.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1874–1934
Lakanneet yritykset
perust. 1950–2003

Sana Forsby esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Forsby

Forsby (paikannimi)Katuosoitteissa

Forsby on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Forsby jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Forsby esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Forsby byväg, Forsbygatan, Forsbygränd, Forsbyvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Forsby-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Forsby-suku ulkomailla

Ruotsissa Forsby oli 53 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tanskassa Forsby on ollut 18 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

345318
Forsby Pohjolassa

Samankaltaisia nimiä kuin Forsby

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: forsby.com, forsby.net, forsby.eu, forsby.fi, forsby.info, forsby.name, forsby.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Forsby i Finland. Surname Forsby in Finland.

©Tuomas Salste