Frantzén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Frantzén

Frantzén on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Frantzénien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2016 20

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Frantzén on noin sijalla 22 000.

Frantzén-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 13. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (f, z, é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Frantzén on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Frantzén ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1994
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Frantzén esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Frantzénit ulkomailla

Ruotsissa Frantzén oli 51 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Frantzen oli 1 484 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

20511484
Frantzénit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 32 henkeä, joiden sukunimi oli FRANTZEN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 620 henkeä, joiden sukunimi oli FRANTZEN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 13 henkeä, joiden sukunimi oli FRANTZEN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Frank Frantzén tai Frances Frantzén.

Samankaltaisia nimiä kuin Frantzén

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Frantzén i Finland. Surname Frantzén in Finland.

©Tuomas Salste