Franzén: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Franzén

Franzén on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Franzénien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 120

v. 2014 187

v. 2015 193

v. 2016 192

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Franzén on noin sijalla 4 000.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (f, z, é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Franzén on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Franzén ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Franzen. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 2002

Sana Franzén esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Franzén osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Franzén esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Franzéninkatu, Franzéninkuja, Franzénsgatan, Franzénsgränden. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Franzénit ulkomailla

Ruotsissa Franzén oli 6 051 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Franzen oli 82 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

192605182
Franzénit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 59 henkeä, joiden sukunimi oli FRANZEN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 5 436 henkeä, joiden sukunimi oli FRANZEN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 47 henkeä, joiden sukunimi oli FRANZEN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Franz Franzén tai Franziska Franzén.

Samankaltaisia nimiä kuin Franzén

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: franzen.com, franzen.eu, franzen.info, franzen.net, franzen.org, franzen.fi, franzen.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Franzén i Finland. Surname Franzén in Finland.

©Tuomas Salste