Franzen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Franzen

Franzen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Franzen-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 43

v. 2016 43

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Franzen on noin sijalla 13 000.

Franzen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (f, z). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Franzen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Franzen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Franzén. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1908

Franzen-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 18 Franzen-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Franzen-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ylimarkku (3 vainajaa) sekä Vaasa (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Franzen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1994

Sana Franzen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Franzen

Franzen (paikannimi)

Franzen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Franzen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Franzen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Franzen-suku ulkomailla

Ruotsissa Franzen oli 42 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Franzen oli 82 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Franzen on ollut 171 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

434217182
Franzen Pohjolassa

Saksassa Franzen on yleinen sukunimi.

Hollannissa Franzen oli 539 ihmisen sukunimi vuonna 2007.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 59 henkeä, joiden sukunimi oli FRANZEN.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 5 436 henkeä, joiden sukunimi oli FRANZEN.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 47 henkeä, joiden sukunimi oli FRANZEN.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Franz Franzen tai Franziska Franzen.

Samankaltaisia nimiä kuin Franzen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: franzen.com, franzen.eu, franzen.info, franzen.net, franzen.org, franzen.fi, franzen.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Franzen i Finland. Surname Franzen in Finland.

©Tuomas Salste