Göransson: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Göransson

Göransson on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Göranssonien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 59 max

v. 2014 60

v. 2015 57

v. 2016 59

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Göransson on noin sijalla 9 900.

Göransson-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Göransson on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Göransson ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Göransson-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 10 Göranssonin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1950

Sana Göransson esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Göransson

Göransson on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Göransson oli yhtenä etunimenä 19 miehellä. Samaan aikaan Göransson oli 59 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä miesten 2. tai 3. etunimenä. Ensimmäisenä etunimenä sitä ei käytetä.

Göranssonit ulkomailla

Ruotsissa Göransson oli 8 142 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Gøransson oli 61 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Göransson on ollut 20 ihmisen sukunimi vuonna 2016. Tanskalaisittain kirjoitettu Gøransson on puolestaan ollut 28 hengellä.

5981424861
Göranssonit Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 21 henkeä, joiden sukunimi oli GORANSSON.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 9 henkeä, joiden sukunimi oli GORANSSON.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Goransson tai Goeransson, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Göran Göransson tai Görel Göransson.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Göransson i Finland. Surname Göransson in Finland.

©Tuomas Salste