Granit: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Granit

Granit on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Granit-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 46

v. 2016 48

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Granit on noin sijalla 12 000.

Granit-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Granit on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Granit ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1886–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1998

Sana Granit esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Granit

Granit (paikannimi)Katuosoitteissa

Granit on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Granit jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Granit esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Granitgatan, Granitgränd, Granitgränden, Granitsvängen, Granitvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Granit-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Etunimi Granit

Granit on myös miehen etunimi. Vuonna 2016 Granit oli yhtenä etunimenä 12 miehellä. Samaan aikaan Granit oli 48 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä. Toisena tai kolmantena etunimenä sitä ei käytetä.

Granit-suku ulkomailla

Ruotsissa Granit oli 21 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Grant Granit tai Grace Granit.

Samankaltaisia nimiä kuin Granit

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Granit i Finland. Surname Granit in Finland.

©Tuomas Salste