Grannas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Grannas

Grannas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Grannas-nimisten määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 184

v. 2014 214

v. 2015 217

v. 2016 219

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Grannas on noin sijalla 3 500.

Grannas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Grannas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Grannas on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Grannas on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Grannas ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 94 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Grannas-nimisiä on 219.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1926

Grannas-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 23 Grannas-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Grannas-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Vöyri (11 vainajaa) sekä Siipyy (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Grannas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1901–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1996

Sana Grannas esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Grannas

Grannas (paikannimi)Katuosoitteissa

Grannas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 26 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Grannas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Grannas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Grannasgränd, Grannasstigen, Grannasvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Grannas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Grannas-suku ulkomailla

Ruotsissa Grannas oli 247 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Grant Grannas tai Grace Grannas.

Samankaltaisia nimiä kuin Grannas

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: grannas.com, grannas.eu, grannas.info, grannas.name, grannas.net, grannas.fi, grannas.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Grannas i Finland. Surname Grannas in Finland.

©Tuomas Salste