Granroth: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Granroth

Granroth on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen.

Granrothien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 547 max

v. 1990 436

v. 2014 528

v. 2015 530

v. 2016 529

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Granroth on noin sijalla 1 600.

Granroth on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Granroth ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Granrot. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1924

Granrotheja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 60 Granrothin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Granrothien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kuusamo (7 vainajaa), Helsinki (6), Petsamo (3), Pudasjärvi (3), Pietarsaari (3), Inkoo (3), Tammisaari (3), Koskenpää (3) sekä Pietarsaaren maalaiskunta (3). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Uudellamaalla.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Granroth, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 42.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1896–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1957–2004

Sana Granroth tai Granrothin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Granroth

Granroth (paikannimi)Katuosoitteissa

Granroth on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Granroth jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Granroth esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Granrothintie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Granroth-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Granrothit ulkomailla

Ruotsissa Granroth oli 158 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Granroth oli 14 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

52915814
Granrothit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 136 henkeä, joiden sukunimi oli GRANROTH.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Grant Granroth tai Grace Granroth.

Samankaltaisia nimiä kuin Granroth

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: granroth.com, granroth.eu, granroth.fi, granroth.net, granroth.org, granroth.info, granroth.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Granroth i Finland. Surname Granroth in Finland.

©Tuomas Salste