Grönstrand: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Grönstrand

Grönstrand on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Grönstrandien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 268

v. 2014 377

v. 2015 382

v. 2016 379

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Grönstrand on noin sijalla 2 200.

Grönstrand on vanha mustalaisnimi. Se on mainittu romanien sukunimilistassa 1894, ei kuitenkaan yleisimpien romaninimien joukossa. Luonnollisestikaan tämä ei tarkoita sitä, että kaikki Grönstrandit olisivat väistämättä romaneja.

Grönstrand on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Grönstrand ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1926

Grönstrandeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 30 Grönstrandin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Grönstrandien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (5 vainajaa) sekä Siikainen (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Grönstrand, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 28.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1938
Lakanneet yritykset
perust. 1966–1997

Sana Grönstrand esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Grönstrand

Grönstrand (paikannimi)

Grönstrand on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Grönstrand jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Grönstrand-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Grönstrandit ulkomailla

Ruotsissa Grönstrand oli 104 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Grønstrand oli 20 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

37910420
Grönstrandit Pohjolassa

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Gronstrand tai Groenstrand, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: gronstrand.com, gronstrand.eu, gronstrand.fi, gronstrand.info, gronstrand.name, gronstrand.net, gronstrand.org. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Grönstrand i Finland. Surname Grönstrand in Finland.

©Tuomas Salste