Grunér: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Grunér

Grunér on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Grunér-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 55

v. 2015 55

v. 2016 54

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Grunér on noin sijalla 11 000.

Grunér-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (é). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Grunér on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Grunér ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Gruner. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Grunér esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Grunér-suku ulkomailla

Norjassa Gruner oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 43 henkeä, joiden sukunimi oli GRUNER.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 1 327 henkeä, joiden sukunimi oli GRUNER.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 25 henkeä, joiden sukunimi oli GRUNER.

Samankaltaisia nimiä kuin Grunér

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Grunér i Finland. Surname Grunér in Finland.

©Tuomas Salste