Guss: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Guss

Guss on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Guss-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 32

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Guss on noin sijalla 16 000.

Guss-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Guss on lyhyt nimi.

Guss on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Guss ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Guss-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Guss-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1968–1985

Sana Guss esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Guss

Guss (paikannimi)Katuosoitteissa

Guss on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Guss jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Guss esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Guss Mattssonin katu, Guss Mattssons gata. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Guss-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Guss-suku ulkomailla

Ruotsissa Guss oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Guss on ollut 16 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

322316
Guss Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 2 465 henkeä, joiden sukunimi oli GUSS.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 21 henkeä, joiden sukunimi oli GUSS.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Gustaf Guss tai Gustava Guss.

Samankaltaisia nimiä kuin Guss

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Guss i Finland. Surname Guss in Finland.

©Tuomas Salste