Gynther: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Gynther

Gynther on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Gynther-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 218

v. 2015 215

v. 2016 215

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Gynther on noin sijalla 3 600.

Gynther on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Gynther ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Nimestä on olemassa variantti Günther. Varianteissa on usein kyse saman nimen eri kirjoitusasusta, jotka ovat vakiintuneet eri sukujen tai sukuhaarojen käyttöön.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Gynther on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Gynther on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Gynther ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 15 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Gynther-nimisiä on 215.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1922

Gynther-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 21 Gynther-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Gynther-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Hirvensalmi (10 vainajaa), Mikkelin maalaiskunta (7), Mäntyharju (4) sekä Ristiina (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Gynther, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1975–2000
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Gynther esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Gynther

Gynther (paikannimi)

Gynther on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Gynther jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Gynther-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Gynther-suku ulkomailla

Ruotsissa Gynther oli 57 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Gynther oli 178 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Gynther on ollut 33 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

2155733178
Gynther Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 45 henkeä, joiden sukunimi oli GYNTHER.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Юнтер ("Junter") tarkoittaa nimeä Gynther. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Gÿndher on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Gynther olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Gynther

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: gynther.com, gynther.org, gynther.eu, gynther.fi, gynther.info, gynther.name, gynther.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Gynther i Finland. Surname Gynther in Finland.

©Tuomas Salste