Haakana: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haakana

Haakana on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 6 000:s suomalainen on Haakana.

Haakanoiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 922 max

v. 2014 946

v. 2015 939

v. 2016 937

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haakana on noin sijalla 900.

Haakana on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Haakana ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Haakana on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Haakana on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Haakana ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 87 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Haakanoita on 937.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1931

Haakanoita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 65 Haakanan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Haakanoiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Rautjärvi (16 vainajaa), Lumivaara (10), Kirvu (7), Ruokolahti (7) sekä Viipuri (7). Lähes kaikki asuivat Hämeessä ja Itä-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Haakana, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 34.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1913–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1998

Sana Haakana tai Haakanan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Haakana

Haakana (paikannimi)Katuosoitteissa

Haakana on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Haakana jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haakana esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haakanankatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Haakana-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Haakanat ulkomailla

Ruotsissa Haakana oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаакана tarkoittaa nimeä Haakana. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hacana on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Haakana olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Haakon Haakana tai Haagar Haakana.

Samankaltaisia nimiä kuin Haakana

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: haakana.com, haakana.fi, haakana.net, haakana.eu, haakana.info, haakana.name, haakana.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Haakana i Finland. Surname Haakana in Finland.

©Tuomas Salste