Haapa-aho: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haapa-aho

Haapa-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Haapa-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 280 max

v. 2014 435

v. 2015 443

v. 2016 442

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haapa-aho on noin sijalla 1 900.

Haapa-aho on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Haapa-aho ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Haapa-aho on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Haapa-aho on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Haapa-aho ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 88 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Haapa-aho-nimisiä on 442.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1932

Haapa-aho-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 12 Haapa-ahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Haapa-aho-nimisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ähtäri (4 vainajaa), Alavus (3) sekä Alajärvi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Haapa-aho, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 8.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Haapa-aho

Haapa-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Haapa-aho on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 53 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Haapa-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haapa-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haapa-ahontie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Haapa-aho-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаапа-ахо tarkoittaa nimeä Haapa-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hapa=ahå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Haapa-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Haagar Haapa-aho tai Haakon Haapa-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Haapa-aho

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: haapa-aho.com, haapa-aho.fi, haapa-aho.eu, haapa-aho.info, haapa-aho.name, haapa-aho.net, haapa-aho.org, haapa-ahot.com, haapa-ahot.eu, haapa-ahot.fi, haapa-ahot.info, haapa-ahot.name, haapa-ahot.net, haapa-ahot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Haapa-aho i Finland. Surname Haapa-aho in Finland.

©Tuomas Salste