Haapahuhta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haapahuhta

Haapahuhta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Haapahuhtien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 30

v. 2016 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haapahuhta on noin sijalla 17 000.

Haapahuhta-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kymmenennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Haapahuhta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Haapahuhta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Haapahuhta

Haapahuhta (paikannimi)Katuosoitteissa

Haapahuhta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Haapahuhta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haapahuhta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haapahuhdantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Haapahuhta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаапахухта tarkoittaa nimeä Haapahuhta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hapahuchta on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Haapahuhta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Haagar Haapahuhta tai Haakon Haapahuhta.

Samankaltaisia nimiä kuin Haapahuhta

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Haapahuhta i Finland. Surname Haapahuhta in Finland.

©Tuomas Salste