Haapakangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haapakangas

Haapakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Haapakankaiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 146 max

v. 2014 200

v. 2015 208

v. 2016 208

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haapakangas on noin sijalla 3 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Haapakangas on melko pitkä nimi.

Haapakangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Haapakangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1889-1923

Haapakankaita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Haapakankaan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Haapakankaiden yleisin asuinpaikka oli Oulu (9 vainajaa).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Haapakangas, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 17.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1972–2001
Toimivat oy:t
2011–2014

Sana Haapakangas tai Haapakankaan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Haapakangas

Haapakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Haapakangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 39 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Haapakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haapakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haapakankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Haapakangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаапакангас tarkoittaa nimeä Haapakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hapacangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Haapakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Haagar Haapakangas tai Haakon Haapakangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Haapakangas

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: haapakangas.com, haapakangas.fi, haapakangas.net, haapakangas.eu, haapakangas.info, haapakangas.name, haapakangas.org, haapakankaat.com, haapakankaat.eu, haapakankaat.fi, haapakankaat.info, haapakankaat.name, haapakankaat.net, haapakankaat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Haapakangas i Finland. Surname Haapakangas in Finland.

©Tuomas Salste