Haapakoski: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haapakoski

Haapakoski on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 500:s suomalainen on Haapakoski.

Haapakoskien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 885 max

v. 2014 1204

v. 2015 1208

v. 2016 1217

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haapakoski on noin sijalla 700.

Haapakoski on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Haapakoski ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Haapakoski on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Haapakoski on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Haapakoski ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 221 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Haapakoskia on 1 217.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1938

Haapakoskia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 62 Haapakosken asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Haapakoskien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ylivieska (24 vainajaa), Helsinki (4), Pyhäjoki (4) sekä Alavieska (4). Valtaosa asui Pohjanmaalla ja Lounais-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Haapakoski, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 36.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1891–1941
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2001

Sana Haapakoski, Haapakosken tai Haapakosket esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Haapakoski

Haapakoski (paikannimi)Katuosoitteissa

Haapakoski on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 49 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on koski, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, rakennus, rautatieliikennepaikka, talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Haapakoski jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haapakoski esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haapakosken rantatie, Haapakoskenkuja, Haapakoskenpolku, Haapakoskentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Haapakoski-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Haapakosket ulkomailla

Ruotsissa Haapakoski oli 24 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 9 henkeä, joiden sukunimi oli HAAPAKOSKI.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаапакоски tarkoittaa nimeä Haapakoski. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hapacoskj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Haapakoski olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Haagar Haapakoski tai Haakon Haapakoski.

Samankaltaisia nimiä kuin Haapakoski

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: haapakoski.com, haapakoski.fi, haapakoski.org, haapakosket.com, haapakosket.eu, haapakosket.fi, haapakosket.info, haapakosket.name, haapakosket.net, haapakosket.org, haapakoski.eu, haapakoski.info, haapakoski.name, haapakoski.net. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Haapakoski i Finland. Surname Haapakoski in Finland.

©Tuomas Salste