Haapalainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haapalainen

Haapalainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 3 700:s suomalainen on Haapalainen.

Haapalaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1457 max

v. 2014 1502

v. 2015 1497

v. 2016 1496

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haapalainen on noin sijalla 600.

Verrattuna muihin sukunimiin Haapalainen on melko pitkä nimi.

Haapalainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Haapalainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Haapalaisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 116 Haapalaisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Haapalaisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Nurmeksen maalaiskunta (19 vainajaa), Sotkamo (7) sekä Ilomantsi (6). Valtaosa asui Itä-Suomessa ja Kainuussa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Haapalainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 87.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1924
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2002

Sana Haapalainen tai Haapalaisen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Haapalainen

Haapalainen (paikannimi)Katuosoitteissa

Haapalainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Haapalainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haapalainen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haapalaisentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Haapalainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Haapalaiset ulkomailla

Ruotsissa Haapalainen oli 75 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаапалайнен tarkoittaa nimeä Haapalainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hapalain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Haapalainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Haagar Haapalainen tai Haakon Haapalainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Haapalainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: haapalainen.com, haapalainen.fi, haapalainen.info, haapalainen.net, haapalainen.eu, haapalainen.name, haapalainen.org, haapalaiset.com, haapalaiset.eu, haapalaiset.fi, haapalaiset.info, haapalaiset.name, haapalaiset.net, haapalaiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Haapalainen i Finland. Surname Haapalainen in Finland.

©Tuomas Salste