Haapaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haapaniemi

Haapaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 2 500:s suomalainen on Haapaniemi.

Haapaniemien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1957 max

v. 1985 1950

v. 1998 2043

v. 2014 2152

v. 2015 2169

v. 2016 2178

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haapaniemi on noin sijalla 400.

Haapaniemi on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Haapaniemi ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Haapaniemi on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Haapaniemi on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Haapaniemi ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 72 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Haapaniemiä on 2 178.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1929

Haapaniemiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 151 Haapaniemen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Haapaniemien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (9 vainajaa), Parkano (7), Simo (7) sekä Haukipudas (7). Valtaosa asui Pohjois-Pohjanmaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Haapaniemi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 114.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1940
Lakanneet yritykset
perust. 1945–2002

Sana Haapaniemi, Haapaniemen tai Haapaniemet esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Haapaniemi

Haapaniemi (paikannimi)Katuosoitteissa

Haapaniemi on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 315 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue, niemi, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Haapaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haapaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haapaniemenkaarre, Haapaniemenkatu, Haapaniemenkuja, Haapaniemenmutka, Haapaniemenpolku, Haapaniemenraitti, Haapaniemenrinne, Haapaniementie, Haapaniemi, Haapaniemistigen, Haapaniemivägen, Vanha Haapaniementie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Haapaniemi-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Haapaniemet ulkomailla

Ruotsissa Haapaniemi oli 164 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаапаниеми ("Haapanijemi") tarkoittaa nimeä Haapaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hapaniemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Haapaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Haagar Haapaniemi tai Haakon Haapaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Haapaniemi

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: haapaniemi.com, haapaniemi.fi, haapaniemi.net, haapaniemet.com, haapaniemet.eu, haapaniemet.fi, haapaniemet.info, haapaniemet.name, haapaniemet.net, haapaniemet.org, haapaniemi.eu, haapaniemi.info, haapaniemi.name, haapaniemi.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Haapaniemi i Finland. Surname Haapaniemi in Finland.

©Tuomas Salste