Haaparanta: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haaparanta

Haaparanta on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Haaparantojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 531 max

v. 2014 483

v. 2015 483

v. 2016 489

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haaparanta on noin sijalla 1 800.

Haaparanta on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Haaparanta ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Haaparantoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 61 Haaparannan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Haaparantojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kauhajoki (7 vainajaa), Turku (4), Sääksmäki (3), Yläne (3), Vaasa (3), Vihti (3) sekä Ruokolahti (3). Valtaosa asui Uudellamaalla ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Haaparanta, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 52.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1943
Lakanneet yritykset
perust. 1945–1996

Sana Haaparanta, Haaparannan tai Haaparannat esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Haaparanta

Haaparanta (paikannimi)Katuosoitteissa

Haaparanta on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 85 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, pelto/niitty, suo sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Haaparanta jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haaparanta esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haaparannankuja, Haaparannantie, Haaparanta. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Haaparanta-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Haaparannat ulkomailla

Ruotsissa Haaparanta oli 41 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаапаранта tarkoittaa nimeä Haaparanta. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Haparanda on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Haaparanta olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Haagar Haaparanta tai Haakon Haaparanta.

Samankaltaisia nimiä kuin Haaparanta

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: haaparanta.com, haaparanta.eu, haaparanta.fi, haaparanta.net, haaparannat.com, haaparannat.eu, haaparannat.fi, haaparannat.info, haaparannat.name, haaparannat.net, haaparannat.org, haaparanta.info, haaparanta.name, haaparanta.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Haaparanta i Finland. Surname Haaparanta in Finland.

©Tuomas Salste