Haapasaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haapasaari

Haapasaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 9 000:s suomalainen on Haapasaari.

Haapasaarien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 545 max

v. 2014 604

v. 2015 611

v. 2016 611

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haapasaari on noin sijalla 1 400.

Haapasaari on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Haapasaari ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1887-1927

Haapasaaria tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 63 Haapasaaren asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Haapasaarien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Kalajoki (6 vainajaa), Lappajärvi (5), Helsinki (3) sekä Alavieska (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Haapasaari, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 32.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1937
Lakanneet yritykset
perust. 1949–1999

Sana Haapasaari tai Haapasaaren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Haapasaari

Haapasaari (paikannimi)Katuosoitteissa

Haapasaari on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 288 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, metsäalue, niemi, pelto/niitty, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Haapasaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haapasaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Enonlahden Haapasaari, Haapasaarenkatu, Haapasaarenkuja, Haapasaarentie, Haapasaari, Melaveden Haapasaari, Saimaa Haapasaari, Savulahden Haapasaari. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Haapasaari-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Haapasaaret ulkomailla

Ruotsissa Haapasaari oli 58 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хаапасаари tarkoittaa nimeä Haapasaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hapasarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Haapasaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Haagar Haapasaari tai Haakon Haapasaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Haapasaari

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: haapasaaret.org, haapasaari.com, haapasaari.fi, haapasaari.net, haapasaari.org, haapasaaret.com, haapasaaret.eu, haapasaaret.fi, haapasaaret.info, haapasaaret.name, haapasaaret.net, haapasaari.eu, haapasaari.info, haapasaari.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Haapasaari i Finland. Surname Haapasaari in Finland.

©Tuomas Salste