Haarakangas: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haarakangas

Haarakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Haarakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 65

v. 2015 65

v. 2016 62

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haarakangas on noin sijalla 9 600.

Haarakangas-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Haarakangas on melko pitkä nimi.

Haarakangas on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Haarakangas ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Haarakangas

Haarakangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Haarakangas on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 38 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Haarakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haarakangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haarakankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Haarakangas-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хааракангас tarkoittaa nimeä Haarakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Haracangas on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Haarakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Haarald Haarakangas tai Haagar Haarakangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Haarakangas

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Haarakangas i Finland. Surname Haarakangas in Finland.

©Tuomas Salste