Häätylä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Häätylä

Häätylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Häätylä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 61

v. 2015 61

v. 2016 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Häätylä on noin sijalla 9 900.

Häätylä-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Häätylä on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Häätylä ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1954

Häätylä-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 6 Häätylän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1954 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 2006

Sana Häätylä esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Häätylät ulkomailla

Ruotsissa Häätylä oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хяатюля ("Hjaatjulja") tarkoittaa nimeä Häätylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hätÿlä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Häätylä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Haatyla tai Haeaetylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Häätylä

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Häätylä i Finland. Surname Häätylä in Finland.

©Tuomas Salste