Habib: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Habib

Habib on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Habib-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2016 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Habib on noin sijalla 15 000.

Habib-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Habib päättyy b-kirjaimeen, mikä on Suomessa harvinaista. Nimessä on vierasperäisiä kirjaimia (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Habib on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Habib ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1991

Sana Habib esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisella kartalla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartta (siniset merkit) koostuu yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Etunimi Habib

Habib on myös etunimi. Vuonna 2016 Habib oli yhtenä etunimenä 71 suomalaisella (59 miestä, 12 naista). Samaan aikaan Habib oli 33 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Habib-suku ulkomailla

Ruotsissa Habib oli 590 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Habib oli 118 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Habib on ollut 153 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

33590153118
Habib Pohjolassa

Espanjassa oli vuonna 2014 yhteensä 456 henkeä, joiden sukunimi oli HABIB.

Tšekissä Habib oli 10 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 3 404 henkeä, joiden sukunimi oli HABIB.

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 582 henkeä, joiden sukunimi oli HABIB.

Tiesitkö, että...

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Habiba Habib.

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Habib i Finland. Surname Habib in Finland.

©Tuomas Salste