Häikiö: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Häikiö

Häikiö on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Häikiöiden lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 318 max

v. 2014 374

v. 2015 374

v. 2016 373

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Häikiö on noin sijalla 2 200.

Sanan häikiö merkitys on 'paha haltija, vihamielinen henkiolento, häijy'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Häikiö on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Häikiö ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1927

Häikiöitä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 24 Häikiön asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Häikiöiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Oulu (8 vainajaa) sekä Vaala (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Häikiö, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1921–1930
Lakanneet yritykset
perust. 1947–2001

Sana Häikiö tai Häikiön esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Häikiö

Häikiö (paikannimi)Katuosoitteissa

Häikiö on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Häikiö jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Häikiö esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Häikiöntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Häikiö-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Häikiöt ulkomailla

Ruotsissa Häikiö oli 17 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хяйкиё ("Hjaikijo") tarkoittaa nimeä Häikiö. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Haikio tai Haeikioe, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Häikiö

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: haikio.fi, haikio.net, haikio.com, haikio.eu, haikio.info, haikio.name, haikio.org, haikiot.com, haikiot.eu, haikiot.fi, haikiot.info, haikiot.name, haikiot.net, haikiot.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Häikiö i Finland. Surname Häikiö in Finland.

©Tuomas Salste