Hämäri: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hämäri

Hämäri on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Hämärien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 33

v. 2016 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hämäri on noin sijalla 16 000.

Hämäri-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Hämäri on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hämäri ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хямяри ("Hjamjari") tarkoittaa nimeä Hämäri. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hämerj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hämäri olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hamari tai Haemaeri, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Hämäri

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hamari.fi, hamari.net, hamari.org, hamari.com, hamari.eu, hamari.info, hamari.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hämäri i Finland. Surname Hämäri in Finland.

©Tuomas Salste