Häggblom: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Häggblom

Häggblom on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 5 000:s suomalainen on Häggblom. Suomenruotsalaisten keskuudessa Häggblom on ollut yleisimpien sukunimien joukossa, Ahvenanmaalla vielä yleisemmin kuin manner-Suomessa.

Häggblomien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 903 max

v. 1990 925

v. 2014 1099

v. 2015 1099

v. 2016 1101

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Häggblom on noin sijalla 800.

Nimessä on vierasperäinen kirjain (b). Ei-suomenkieliset nimet ovat sukunimistössämme tavallisia. Nimen vierasperäisyys ei aina merkitse sitä, että suku olisi ulkomailta peräisin, sillä supisuomalaisetkin ovat saaneet vieraskielisiä nimiä. Suvun alkuperää ei useinkaan näe suoraan nimestä, vaan sen selvittämiseen tarvitaan sukututkimus.

Sanan häggblom merkitys on 'tuomenkukka'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Häggblom on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Häggblom ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Häggblom on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Häggblom on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Listalla ei ole kaikkia tällaisia kuntia, mutta oheiseen karttaan ne on kaikki merkitty (violetit merkit). Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää. Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Häggblom ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 468 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Häggblomeja on 1 101.

Ahvenanmaalla yleinen

Ahvenanmaalla Häggblom oli kahdeksanneksi yleisin sukunimi vuonna 2014. Silloin siellä asui 285 tämännimistä. Saman nimen mahdolliset eri kirjoitusasut on laskettu Ahvenanmaan tilastossa yhteen.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Häggblomeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 76 Häggblomin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Häggblomien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Jomala (6 vainajaa), Eckerö (6) sekä Helsinki (5). Valtaosa asui ruotsinkielisellä alueella.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Häggblom, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 50.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1942
Lakanneet yritykset
perust. 1946–2003

Sana Häggblom esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Häggblom

Häggblom (paikannimi)

Häggblom on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 16 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Häggblom jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Häggblom-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Häggblomit ulkomailla

Ruotsissa Häggblom oli 490 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Hæggblom oli 11 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

110149011
Häggblomit Pohjolassa

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli HAGGBLOM.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Haggblom tai Haeggblom, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Häggblom

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: haggblom.com, haggblom.fi, haggblom.net, haggblom.org, haggblom.eu, haggblom.info, haggblom.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Häggblom i Finland. Surname Häggblom in Finland.

©Tuomas Salste