Hägglund: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hägglund

Hägglund on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Hägglundien lukumäärä eri vuosina:

v. 1990 387

v. 2014 410

v. 2015 404

v. 2016 405

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hägglund on noin sijalla 2 100.

Hägglund on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hägglund ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hägglund on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Hägglund on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hägglund ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 18 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hägglundeja on 405.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Hägglundeja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 55 Hägglundin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hägglundien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Porvoon maalaiskunta (8 vainajaa), Oravainen (6), Helsinki (5) sekä Vöyri (5). Valtaosa asui ruotsinkielisellä alueella.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hägglund, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 34.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Lakanneet yritykset
perust. 1897–1943
Lakanneet yritykset
perust. 1948–1998

Sana Hägglund tai Hägglundin esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Hägglund

Hägglund (paikannimi)

Hägglund on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 11 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hägglund jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Hägglund-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hägglundit ulkomailla

Ruotsissa Hägglund oli 4 280 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Norjassa Hægglund oli 32 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

405428032
Hägglundit Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2000 yhteensä 479 henkeä, joiden sukunimi oli HAGGLUND.

Tiesitkö, että...

Nimi kirjoitetaan joskus Hagglund tai Haegglund, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hagglund.com, hagglund.eu, hagglund.fi, hagglund.info, hagglund.net, hagglund.org, hagglund.name. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hägglund i Finland. Surname Hägglund in Finland.

©Tuomas Salste