Haikarainen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haikarainen

Haikarainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Haikaraisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 457 max

v. 2014 451

v. 2015 457

v. 2016 451

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haikarainen on noin sijalla 1 900.

Verrattuna muihin sukunimiin Haikarainen on melko pitkä nimi.

Haikarainen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Haikarainen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Haikarainen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Haikarainen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Haikarainen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 64 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Haikaraisia on 451.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1924

Haikaraisia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 28 Haikaraisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Haikaraisten yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Juva (11 vainajaa), Anttola (6) sekä Helsinki (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Haikarainen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 21.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1899–1944
Lakanneet yritykset
perust. 1964–2000

Sana Haikarainen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Haikarainen

Haikarainen (paikannimi)

Haikarainen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on niemi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Haikarainen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Haikarainen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Haikaraiset ulkomailla

Ruotsissa Haikarainen oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хайкарайнен tarkoittaa nimeä Haikarainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Haicarain on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Haikarainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hai Haikarainen.

Samankaltaisia nimiä kuin Haikarainen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: haikarainen.com, haikarainen.eu, haikarainen.fi, haikarainen.info, haikarainen.name, haikarainen.net, haikarainen.org, haikaraiset.com, haikaraiset.eu, haikaraiset.fi, haikaraiset.info, haikaraiset.name, haikaraiset.net, haikaraiset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Haikarainen i Finland. Surname Haikarainen in Finland.

©Tuomas Salste