Haikkonen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haikkonen

Haikkonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Haikkosten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 35 max

v. 2015 24

v. 2016 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haikkonen on noin sijalla 19 000.

Haikkonen-nimen harvinaisuus ei ole Suomessa mitenkään poikkeuksellista. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Haikkonen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Haikkonen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Paikannimi Haikkonen

Haikkonen (paikannimi)

Haikkonen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Haikkonen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Haikkonen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хайкконен tarkoittaa nimeä Haikkonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Haickoin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Haikkonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hai Haikkonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Haikkonen

Linkkejä muualle

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Haikkonen i Finland. Surname Haikkonen in Finland.

©Tuomas Salste