Haikola: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Haikola

Haikola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Haikoloiden määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 382 max

v. 2014 443

v. 2015 445

v. 2016 447

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Haikola on noin sijalla 1 900.

Haikola on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Haikola ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Haikola on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Haikola on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Haikola ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 41 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Haikoloita on 447.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1934

Haikoloita tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 22 Haikolan asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Haikoloiden yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ylivieska (11 vainajaa), Sievi (6) sekä Nivala (5).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Haikola, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 15.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1966–2000

Sana Haikola tai Haikolan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Haikola

Haikola (paikannimi)Katuosoitteissa

Haikola on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Haikola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Haikola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Haikolagatan, Haikolankatu, Haikolankuja, Haikolantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Haikola-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Haikolat ulkomailla

Ruotsissa Haikola oli 38 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хайкола tarkoittaa nimeä Haikola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hai Haikola.

Samankaltaisia nimiä kuin Haikola

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: haikola.com, haikola.fi, haikola.eu, haikola.info, haikola.name, haikola.net, haikola.org, haikolat.com, haikolat.eu, haikolat.fi, haikolat.info, haikolat.name, haikolat.net, haikolat.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Haikola i Finland. Surname Haikola in Finland.

©Tuomas Salste