Hakamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Hakamäki

Hakamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 7 000:s suomalainen on Hakamäki.

Hakamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 739 max

v. 2014 794

v. 2015 789

v. 2016 788

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Hakamäki on noin sijalla 1 100.

Hakamäki on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Hakamäki ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Hakamäki on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Hakamäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Hakamäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 30 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Hakamäkiä on 788.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1885-1924

Hakamäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 82 Hakamäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Hakamäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Isojoki (4 vainajaa), Humppila (3) sekä Koijärvi (3). Valtaosa asui Kanta-Hämeessä ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Hakamäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 54.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1902–1936
Lakanneet yritykset
perust. 1962–1998

Sana Hakamäki tai Hakamäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Hakamäki

Hakamäki (paikannimi)Katuosoitteissa

Hakamäki on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 164 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, kylä/kaupunginosa/kulmakunta, maastokohde, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Hakamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Hakamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Hakamäenkatu, Hakamäenkuja, Hakamäenpolku, Hakamäenraitti, Hakamäentie, Hakamäki, Hakamäkigränden. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan.

Karttapaikan avulla saa Hakamäki-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Hakamäet ulkomailla

Ruotsissa Hakamäki oli 35 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хакамяки ("Hakamjaki") tarkoittaa nimeä Hakamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Hacamäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Hakamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hakamaki tai Hakamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Hakan Hakamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Hakamäki

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hakamaki.com, hakamaki.net, hakamaet.com, hakamaet.eu, hakamaet.fi, hakamaet.info, hakamaet.name, hakamaet.net, hakamaet.org, hakamaki.eu, hakamaki.fi, hakamaki.info, hakamaki.name, hakamaki.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Hakamäki i Finland. Surname Hakamäki in Finland.

©Tuomas Salste