Häkkänen: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Häkkänen

Häkkänen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Häkkästen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 353 max

v. 2014 346

v. 2015 347

v. 2016 351

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2016 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Häkkänen on noin sijalla 2 300.

Häkkänen on suojattu sukunimi kuten nykyään kaikki Suomessa käytetyt sukunimet. Ulkopuolinen ei voi Suomessa ottaa nimekseen Häkkänen ilman laillista hyväksyttävää syytä.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Häkkänen on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Häkkänen on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Häkkänen ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 48 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Häkkäsiä on 351.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1918

Häkkäsiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 38 Häkkäsen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Häkkästen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Mäntyharju (9 vainajaa), Pertunmaa (5) sekä Helsinki (4). Valtaosa asui Itä-Suomessa ja Päijät-Hämeessä.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä nuo vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Häkkänen, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 21.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Toimivat oy:t
2011–2014
Lakanneet yritykset
perust. 1897–1938
Lakanneet yritykset
perust. 1971–2002

Sana Häkkänen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten kotipaikat on esitetty oheisilla kartoilla. Suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Lakanneiden yritysten kartat (siniset merkit) koostuvat yrityksistä, joiden toiminta on lakannut 2010 mennessä. Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Toimivien yritysten kartta (vihreät merkit) koostuu vuosina 2011–2014 toiminnassa olleista osakeyhtiöistä. Tässä aineistossa on vain osakeyhtiöiden nimiä, ei henkilöiden nimiä.

Paikannimi Häkkänen

Häkkänen (paikannimi)

Häkkänen on Suomessa sukunimen lisäksi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko nimellä Häkkänen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä kartasta. Se tulee tarkistaa muualta.

Karttapaikan avulla saa Häkkänen-paikkojen sijainnista tarkempaa tietoa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Хяккянен ("Hjakkjanen") tarkoittaa nimeä Häkkänen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Häckäin on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Häkkänen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Hakkanen tai Haekkaenen, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Häkkänen

Linkkejä muualle

Osoitteita

Osoitteita: hakkanen.fi, hakkanen.com, hakkanen.eu, hakkanen.info, hakkanen.name, hakkanen.net, hakkanen.org, hakkaset.com, hakkaset.eu, hakkaset.fi, hakkaset.info, hakkaset.name, hakkaset.net, hakkaset.org. Alleviivatut osoitteet olivat olemassa talvella 2014/2015. Osoitelista on tehty koneellisesti. Toimivuutta tai sivujen sisältöä ei ole tarkastettu.

Sukunimi-infossa on tietoja 22686 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet Häkkänen i Finland. Surname Häkkänen in Finland.

©Tuomas Salste